FC Gullegem houdt leider Dender in bedwang

André Ntambue scoorde de 2-2. © MPM

Na de 1-5 zege op Torhout moest FC Gullegem leider en titelfavoriet Dender in de ogen kijken. Het werd uiteindelijk 2-2.

De rood-witten begroetten het wederoptreden van André Ntambue, maar misten door schorsing kapitein Yoeri Flederick. Dender bewees dat het niet toevallig op de eerste plaats stond, trok meteen het laken naar zich toe. Gullegem moest op de tanden bijten om de bezoekers van de openingsgoal te houden. Halfweg de eerste helft, na hoekschop, bracht thuisspeler Dejonghe zijn ploeg op voorsprong. Dender was niet onder de indruk, zorgde enkele minuten later voor betaald antwoord. Meteen na de pauze namen de bezoekers een optie op de zege. Maar een wilskrachtig Gullegem sloeg terug. Het was Ntambue die zijn wederoptreden met de gelijkmaker vierde. Dender ging nog op zoek naar de zege, maar stuitte op een uitstekende doelman Degrendel.

DOELPUNTEN: 22′ Dejonghe 1-0, 30′ Casagolda 1-1, 50′ Pe 1-2, 65′ Ntambue 2-2.

GULLEGEM: Degrendel, Mulliez, Vangheluwe, Defevere, Pierre, Delrue, Ntambue, Cremers, Seignez (90′ Hermans), Dejonghe, Moding (83′ Stael)

DENDER: Santos, Hias (86′ Lapage), Nicaise, Palmeri, Aalhoul, Fernandez, Pe, Casagolda, Cabumi (78′ Burnaby), Podevijn, Dimbala.