FC Gullegem houdt kansen op behoud gaaf na 2-0-zege tegen Halle

Laurenz Simoens legde de eindscore vast. © VDB
Redactie KW

Na de miskleun van vorige week op Menen herpakte Gullegem zich zondagmiddag met een belangrijke zege tegen concurrent Halle. Daarmee slaan de jongens van trainer Dirk Azou een kloof van vijf punten en doen ze een uitstekende zaak voor het behoud.

De bezoekers begonnen nochtans het best aan de wedstrijd. De kleurling Samuntondo zorgde voor de eerste dreiging. Even later kwam Gullegem met de schrik vrij toen de lob van Buscema over de grijparmen van doelman Vanderbeken tegen de deklat terecht kwam. Ook bezoeker Lovenweent zette de Gullegemse doelman met afstandsschoten aan het werk. Het duurde tot even voor het halfuur vooraleer Gullegem via Bekaert, Simoens, Stael, Vanfleteren en Nahimana de bezoekende goalie op de proef stelde.

In de tweede periode stak Gullegem een tandje bij en moest Halle achteruit. Stael en Nahimana kwamen dicht bij de openingstreffer, maar het was wachten tot een kwartier voor tijd. De opgerukte Defevere werd gehaakt in de bezoekende rechthoek. Kapitein Flederick zette de strafschop feilloos om. Enkele minuten later legde een hardwerkende Simoens de eindstand vast.

Gullegem: Vanderbeken, Vangheluwe, Defevere, Oumedjeber, Vancraeyveldt, Bekaert (81′ Van Landschoot), Dejonghe, Nahimana (63′ Ngoma), Flederick, Stael, Simoens.

Doelpunten: 76′ Flederick 1-0 (pen.), 82′ Simoens 2-0.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier