FC Gullegem gooit twee punten te grabbel

Niettegenstaande twee doelpunten en een billijk gelijkspel zijn de West-Vlamingen allesbehalve tevreden met dit resultaat.

Na overwinningen tegen Sint-Niklaas en Westhoek, speelde FC Gullegem 2-2 gelijk op RC Club Gent. Een mooi resultaat. Maar de West-Vlamingen waren niet opgetogen met dit punt. In de eerste helft bezondigden beide ploegen zich aan slordig spel en werden de doelmannen nauwelijks aan het werk gezet. Pas vanaf het derde kwartier sloeg de vlam in de pan. Net op het halfuur opende, man in vorm Erwin Seignez, de score. Gent wist niet precies wat hem overkwam. Tien minuten later verdubbelde debutant Laurenz Simoens de score. Met een 0-2 voorsprong trok Gullegem de kleedkamer in.

Aangeschoten bal

Na de rust voerde de thuisploeg de druk op. Halfweg de tweede periode scoorde Gent de aansluitingstreffer. Dit doelpunt had een averechts effect. Gullegem kwam weer beter in de match, versierde meerdere kansen. Maar de bezoekers konden die niet verzilveren. Het zou hen zuur opbreken. Vier minuten voor affluiten, na een aangeschoten bal op de arm van Flederick, legde de scheidsrechter de bal op de stip, werd het alsnog 2-2.

Gullegem: Vanderbeken, Vangheluwe, Defevere, Van Landschoot, Dejonghe, Pierre, Vancraeyveldt, Flederick, Seignez, Simoens (75′ Maerten), Coppin.

Doelpunten: 31′ Seignez 0-1, 41′ Simoens 0-2, 69′ Diallo 1-2, /86′ Elewaut (strafschop) 2-2.