FC Gullegem gaat voort op zijn elan bij SV Bornem

Yoeri Flederick (links) trapte de gelijkmaker voorbij de thuisdoelman. © Bart

FC Gullegem maakte een vroege achterstand op SV Bornem ongedaan en ging er met 1-3-cijfers winnen.

FC Gullegem was de jongste weken goed bezig en haalde in zijn vorige drie wedstrijden zeven op negen. Op uitzondering van trainer Dirk Azou, die de heenronde graag wil afsluiten met 24 punten, maakt niemand zich nog zorgen omtrent het behoud. Zeker niet na de knappe 1-3 zege op Bornem.

Gullegem begon nochtans in mineur aan de wedstrijd en keek al vroeg tegen achterstand op. Het pleit voor de mentale sterkte van de Gullegemnaars dat ze niet aangeslagen waren. Via Flederick zorgden ze al vroeg voor een passende reactie. Zes minuten later kregen de bezoekers de medewerking van een plaatselijke verdediger die zijn eigen doelman te grazen nam. Met een verdiende 1-2-voorsprong ging Gullegem de rust in.

Bornem trok na de pauze meteen ten aanval, maar de bezoekers plooiden niet. Op de counter vertikte Gullegem zelfs de cijfers op te drijven. Vijf minuten voor affluiten, nam de ingevallen Moding alle twijfel weg.

Doelpunten: 4′ Weuts 1-0,10′ Flederick 1-1, 16′ De Paepe (owngoal) 1-2, 85′ Moding 1-3.

Gullegem: Degrendel, A. Defevere, Delrue, Vangheluwe, Mulliez, Stael (66′ Moding), Dejonghe, Pierre, Flederick (76′ Özen), Ntambue, Cremers (88′ Hermans).