FC Gullegem draait buur Winkel Sport een loer

FC Gullegem zorgde zondagmiddag voor een heuse stunt: het ging met 2-3 winnen op buur Winkel. Met deze overwinning doen de jongens van trainer Dirk Azou een gouden zaak voor het behoud.

Vooraf wilde Gullegem nochtans met beide handen tekenen voor een punt. “Tegen zoveel individueel talent maken wij weinig kans”, dachten de bezoekers vooraf. Maar andermaal haalde het sterke collectief van Gullegem de bovenhand. Met dank aan Winkel die vooral in de eerste helft meerdere loepzuivere kansen de nek omwrong.

Via Coppin en Bekaert zorgde Gullegem voor de eerste dreiging. Vanaf het tweede kwartier nam Winkel de wedstrijd in handen, drukte de bezoekers op eigen helft terug. De Rechter, Vanfleteren, die de bovenkant van de deklat trof, en Sucaet kregen loepzuivere, konden niet scoren. Aan de overkant kon Stael een mooie voorzet van Coppin niet verzilveren. Kort voor de rust werd het dan toch 1-0. Op een hoge voorzet reageerde doelman Vanderbeken onvoldoende attent, profiteerde De Rechter om zijn ploeg op voorsprong te lobben.

Coppin beslist

Na de pauze ging Winkel op zijn elan door, maar Vanfleteren kreeg de 2-0 niet tegen de bezoekende touwen. Het zou Winkel zuur opbreken. Halfweg de tweede periode, na hoekschop, kon Coppin in twee tijden binnen koppen. Enkele minuten later was het via Bekaert, na mooi voorbereidend werk van Stael, opnieuw bingo. Winkel reageerde via Voskanian nog met de gelijkmaker, maar het was uiteindelijk bezoeker Coppin die zijn ploeg de belangrijke zege schonk.

(AVM)

DOELPUNTEN: 37′ De Rechter 1-0, 68′ Coppin 1-1, 72′ Bekaert 1-2, 75′ Voskanian 2-2, 77′ Coppin 2-3.

WINKEL: Dhoest, Velghe, Reuse, Vanaudenaerde, Verhooghe, Voskanian, Vandendriessche (76′ Yde), Sucaet, Vanfleteren, De Rechter (82′ Khiter), Lutun.

GULLEGEM: Vanderbeken, Vangheluwe, Defevere, Oumedjeber (78′ Van Landschoot), Dejonghe, Vancraeyveldt, Bekaert (84′ Nahimana), Flederick, Stael (89′ Ngoma), Coppin.