FC Gullegem doet het opnieuw en wint met 1-0 van Sparta Petegem

Pieter Vangheluwe scoorde het enige doelpunt. © VDB

FC Gullegem blijft verbazen: zondagmiddag namen de jongens van Dirk Azou met 1-0 de maat van Sparta Petegem.

Gullegem moest de diensten missen van de geschorsten Delrue en Seignez. Nieuwste aanwinst Zico Claeys, overgekomen van Koksijde, begon op de bank.

Gullegem blijft het maar doen en komt in de stand naast buur Winkel. Het vierde gerangschikte Petegem dwong in de eerste helft een licht veldoverwicht af, maar een goed georganiseerd Gullegem gaf niks weg. De beste kans was voor de thuisploeg. Kapitein Flederick, mooi afgezonderd door Defevere, kon die niet verzilveren. Aan de overzijde probeerde Vandenbroucke het vanuit een schuine hoek, maar doelman Degrendel stond pal. Net voor de pauze nam Hermans de bezoekende defensie te grazen, maar tikte de bal naast de verslagen bezoekende doelman. Ook in de tweede helft waren de kansen schaars. Na hoekschop dreigde Flederick in twee tijden. Het was uiteindelijk de opgerukte Vangheluwe die met een kopstoot de drie punten in Gullegem hield.

Gullegem: Degrendel, Vangheluwe, Mulliez, Flederick, A. Defevere, Dejonghe, Pierre, Van Heuverzwyn, Özen (46′ Claeys), Hermans (70′ Wullaert), Cremers (76′ E. Defevere).

Doelpunt: 80′ Vangheluwe 1-0