FC Gullegem begint met een nederlaag aan de competitie

De kern van FC Gullegem. © a-Bart

FC Gullegem had er een goede voorbereiding opzitten en keek reikhalzend uit naar de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, maar verloor met 1-2 tegen SK Ronse.

Wellicht stonden de zenuwen te hard gespannen, want in de eerste helft bakte Gullegem er vooral aanvallend niet veel van. Gelukkig deelde doelman Brandon Vanderbeken niet in de malaise, hield met puike reddingen zijn ploeg overeind.

Meteen na de pauze, via een licht toegekende strafschop na fout van Hempte, scoorde Ronse van op de stip. Via de ingevallen Debouver, rechtte de thuisploeg de rug, ging op zoek naar de gelijkmaker. Maar Simoens en Debouver kregen de nul niet van het bord. Vier minuten voor tijd, op een scherpe counter werd het alsnog 0-2. De aansluitingstreffer van Amini kwam te laat om nog iets van de inzet los te peuteren.