FC Antwerp plukt sterkhouder weg bij Cercle Brugge

© BELGA
Redactie KW

De vereniging kreeg naar eigen zeggen een ‘offer they couldn’t refuse’ voor de kapitein.

Faris Haroun (31) ruilt vanaf 1 januari Cercle Brugge voor Antwerp. Dat bevestigen beide 1B-clubs maandag. Bij de Great Old zette de middenvelder en voormalige Belgische international (6 caps) zijn handtekening onder een contract van 2,5 seizoenen.

“Antwerp kwam tijdens de kerstdagen met een ‘offer we couldn’t refuse’ voor Faris Haroun”, zo klinkt het bij Cercle Brugge. “Ook Faris was vragende partij om hierop in te gaan en beëindigt bijgevolg zijn contract bij Cercle vanaf 1 januari. We wensen onze kapitein succes bij zijn nieuwe werkgever.”

Haroun was sinds 2014 aan de slag bij Cercle Brugge. De Brusselaar verdedigde in België eerder de kleuren van Genk (2003-2008) en Germinal Beerschot (2008-2011), waar hij samenspeelde met huidig Antwerp-coach Wim De Decker. Daarna trok Haroun naar de Engelse tweede klasse, hij trad er aan voor Middlesbrough (2011-2014) en Blackpool (2014).

“Faris sluit meteen aan bij de groep (op trainingskamp, nvdr.) in Murcia en is klaar voor de belangrijke maanden die hem te wachten staan”, aldus de club met stamnummer 1. “Behoudens onverwachte buitenkansen zal de overgang van Haroun de enige transfer worden in deze wintermercato.”

Inmiddels laat groen-zwart weten dat de sportieve staf haar huiswerk klaar heeft en met het vrijgekomen budget de komende dagen de nodige versterkingen zal binnenhalen en bekendmaken, om op die manier een plaats bij de top vier te bemachtigen.

(BELGA)