Farsafas schminkt Duivelsupporters in Ieper

Redactie KW

Johan Lemenu en Diederik Vandenbilcke stopten in 2012 als het grimeduo Farsafas, maar Diederik haalt zaterdag voor de match van de Rode Duivels nog één keer de schminkborstels boven.

Wat begon in 1987 als een éénmalig wapenfeit, groeide uit tot een paar decennia durende kleurrijke creatieve vrijetijdsbesteding. Op het Cactusfestival, voor de Kattenstoet, de Nocturnes, tal van bedrijfsopendeurdagen en ontelbare schoolfeesten, op Montmartre in Parijs, op het Straatfestival in Avignon en op de Ramblas in Barcelona. Zowel in de Westhoek als ver daar buiten schminkte Farsafas (Johan Lemenu en Diederik Vandenbilcke) duizenden gezichtjes.

In 2012 schminkte het duo voor de allerlaatste keer. Voor Johan en Diederik was het na meer dan 20 jaar mooi geweest. Toch haalt vandaag Farsafas (of toch één er van) voor de kwartfinale van de Rode Duivels tegen Argentinië nog eens spons, penseel en schmink boven. Van 16 uur tot aan het begin van de wedstrijd zet Diederik Vandenbilcke zich met zwart-geel-rode schmink aan de voordeur van The Fat Cat in de d’Hondtstraat. Daar kunnen de supporters zich laten transformeren in Rode Duivel, Belgische vlag en aanverwanten…

Christophe Gantois, uitbater van The Fat Cat, haalt voor de gelegenheid de braadworsten boven.

(TOGH)