Ex-voorzitter FC Antwerp verwerpt deal met Patrick Decuyper

© BELGA
Redactie KW

De redding van tweedeklasser Royal Antwerp FC – zwaar in de schulden en nog steeds werkend aan een licentie om ook volgend jaar profvoetbal te mogen spelen – heeft zo een flinke knauw gekregen.

Ex-voorzitter en schuldeiser Eddy Wauters heeft dinsdag bekendgemaakt dat hij de deal met zakenman Patrick Decuyper verbreekt.

Decuyper probeert Antwerp aan de broodnodige licentie te helpen om de club van de ondergang te redden, en moet daarvoor een akkoord vinden met alle schuldeisers. Eén van die schuldeisers is ex-voorzitter Eddy Wauters. Die had met Decuyper een akkoord om één derde van zijn eis te laten vallen, maar enkel indien ook de andere schuldeisers met die regeling akkoord gaan.

“Ik heb meer dan een maand gewacht”, zegt Wauters aan de regionale zender ATV. “Maar het is er nooit van gekomen. Ik kan me niet meer vinden in de deal, en trek mijn akkoord dan ook terug. Er was een opschortende voorwaarde, en die is niet vervuld. Er is dus niks.” Die voorwaarde zou geweest zijn dat de familie Mintjens – een andere schuldeiser, en eigenaar van de gronden van het Bosuilstadion – met het voorstel van Decuyper akkoord zou gaan. Dat blijkt (nog) niet het geval. “Als Mintjens en Decuyper alsnog tot een akkoord zouden komen, dan zal ik de situatie op dat moment bekijken en alsnog een beslissing nemen”, besluit Wauters.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier