11/04/16 om 11:59 - Bijgewerkt om 16:28

Er wachten KSV Roeselare nog drie finales (of de hoop dat andere teams geen licentie halen)

Een plek in de top acht en een licentie behalen, dan maak je zeker deel uit van de eerste klasse B volgend seizoen. Die licentie hebben ze bij KSV Roeselare al een tijdje op zak, maar als negende maken ze momenteel sportief geen aanspraak op een stek in 1B. Het 4-1 verlies bij staartploeg Patro Eisden Maasmechelen kwam hard aan. Verloren is het nog niet, ook al omdat KSVR een licentie behaalde en drie ploegen uit de top acht er nog geen hebben.

De idee voor de competitiehervorming werd in de Roeselaarse bestuurskamer geboren, architect is Johan Plancke, ceo bij KSV Roeselare. Het seizoen voor die hervorming plaatsvindt, is van vitaal belang. Dat beseften heel wat tweedeklassers, iedereen die ook maar een beetje aanspraak wilde maken op die eerste klasse B investeerde in de spelerskern. Zo ook KSV Roeselare. Bij de jaarwisseling was er geen vuiltje aan de lucht, Roeselare verraste zelfs door helemaal bovenin mee te draaien. Al gaf het klassement door het ongelijk aantal gespeelde wedstrijden vaak een ietwat vertekend beeld.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!