Enoh (Standard) naar Geschillencommissie voor aanslag op Brecht Dejaegere

Redactie KW

De rode kaart die de Kameroense Standard-middenvelder Eyong Enoh overhield aan het duel van zondag tegen Gent (1-2 zege voor de Luikenaars) zal hem nog even blijven achtervolgen.

Omdat Enoh nog een schorsing met uitstel heeft openstaan, gekregen na rood in zijn debuutmatch van begin oktober, krijgt hij geen voorstel tot minnelijke schikking van het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

Enoh ging opnieuw over de rooie in de wedstrijd tegen Gent, toen hij bij een 1-1 stand in de 37e minuut een vliegende tackle, met beide benen vooruit, inzette op Gent-middenvelder Brecht Dejaegere (foto) uit Handzame. Scheidsrechter Alexandre Boucaut aarzelde niet en stuurde de Kameroener naar de catacomben. Standard won de wedstrijd uiteindelijk met 1-2, maar dreigt Enoh nu te missen in de komende wedstrijden.

Ook rood op Club Brugge

De international speelt nog maar sinds oktober in de Jupiler Pro League, maar is morgen/dinsdag al aan zijn tweede bezoekje bij de Geschillencommissie Betaald Voetbal toe. Die zal ongetwijfeld zijn debuutwedstrijd aanhalen. Tijdens zijn allereerste wedstrijd voor Standard, op 5 oktober, pakte hij in het stadion van Club Brugge ook al een snelle rode kaart. Dat luidde toen een 0-3 nederlaag in voor de Rouches. Enoh kreeg toen één speeldag schorsing met uitstel, die nu alvast effectief wordt.

(Belga – foto kaagent.be)