EK-supportersdorp op ‘t Zand wordt groter dan het WK-dorp

© BELGA
Redactie KW

Twee jaar nadat ze op zeer succesvolle manier een WK-supportersdorp op ‘t Zand neerpootten, neemt Bruisend, de bvba van Ward Devriese en Philippe Le Loup, samen met Wouter De Jonckheere ook de uitbating van het EK-supportersdorp op zich.

Op een eerste netwerkevenement in Business Center Work-Around in Sint-Andries raakten de contouren van het op te richten supportersdorp op ‘t Zand voor de wedstrijden van de Rode Duivels op het EK in Frankrijk bekend. Net als twee jaar geleden staat de bvba Bruisend van de horeca-uitbaters Ward Devriese (L’Estaminet) en Philippe Le Loup (Poules Moules) in voor dit dorp. Ze doen hiervoor een beroep op de kennis van Wouter De Jonckheere, gespecialiseerd in sportmarketing.

Op het EK-supportersdorp zullen de wedstrijden van de Rode Duivels opnieuw op groot scherm vertoond worden. Het dorp zal twee uur voor de aanvang van de matchen toegankelijk zijn. Een uur na het laatste fluitsignaal gaan de bars dicht. Er wordt in de nodige animatie voorzien. Iedereen zal opnieuw gratis toegang hebben tot het dorp. “De overeenkomst met het stadsbestuur omvat enkel de wedstrijden van de Rode Duivels. De finale zal dus niet in het dorp te zien zijn, tenzij de Belgen de eindstrijd halen“, legt Le Loup uit.

Het EK-dorp wordt groter en loopt van de ene gevel van de Vrijdagmarkt tot aan de andere gevel, aan de overkant. “Het lastenboek inzake veiligheid is gevoelig uitgebreid. Zo mogen we niet langer voetbalstewards inzetten, maar moeten we erkende securitymensen inhuren. Bij elke wedstrijd moeten we ook honderd man personeel inschrijven. Na afloop van elke match zal een professionele firma het plein opkuisen. Voor het EK-dorp betalen we niet enkel een concessie aan de stad, ook de UEFA eist een deel van de koek, een meerkost van duizenden euro’s. Al deze zaken drijven het kostenplaatje voor ons gevoelig op”, zegt Devriese. “Daarom moéten we naast drankverkoop nog andere inkomsten zien te genereren. We zijn dan ook trots dat we Brugge Kaas als presenting partner mogen voorstellen. Zij steunen ons zowel financieel als in natura. Ook bieden we bij elke match duizend vips op drie etages van het Concertgebouw een exclusief diner aan. Inschrijven hiervoor kan via www.ekdorpbrugge.com/hospitality

(svv)