Eindelijk witte rook bij KSV Diksmuide: Frank Claeys wordt de nieuwe T1

25/10/16 om 17:19 - Bijgewerkt om 17:16

Dat meldt de club in een persbericht dat dinsdagnamiddag de wereld werd ingestuurd. Benny Jonckheere, die eerder als de nieuwe T1 werd genoemd, blijft dan toch de rol van hulptrainer vertolken.

Eindelijk witte rook bij KSV Diksmuide: Frank Claeys wordt de nieuwe T1

We zien Frank Claeys, de nieuwe T1 van KSV Diksmuide, hier nog in loondienst bij KVV Coxyde. © VDB

Ruim twee weken na het ontslag van Marc Dawyndt was er nog steeds onduidelijkheid omtrent wie er T1 bij KSV Diksmuide zou worden. Eerst werd Benny Jonckheere als Dawyndt zijn opvolger genoemd. Hij loodste de boterjongens als T1 ad interim naar een recente 6 op 6 in de competitie. Al snel werd echter duidelijk dat de ex-trainer van onder meer Famkes Merkem dan toch geen hoofdtrainer zou worden en de club dus naar een externe trainer op zoek moest.

Met Frank Claeys heeft Diksmuide dus uiteindelijk een nieuwe sportieve leider beet. "Gistelnaar Frank Claeys is een UEFA A-trainer en was de voorbije vier jaar aan de slag in tweede klasse en de eerste amateurklasse bij KVV Coxyde. Vanavond (dinsdagavond, red.) neemt hij in Koksijde afscheid van zijn spelersgroep en donderdag zal hij voor het eerst de training bij KSV Diksmuide leiden. Frank zal samenwerken met Benny Jonckheere als T2. Benny heeft net als Frank een UEFA A-diploma en heeft vroeger nog samengewerkt met Frank bij de jeugd van KSV Diksmuide", laat de club via een persbericht weten. (SB)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!