Einde bekerverhaal voor Racing Harelbeke

Een stunt zat er nooit in voor de Ratten, die na 9 minuten al tegen een 0-3-achterstand opkeken. Het werd uiteindelijk 1-6.

Er was aardig wat volk opgedaagd in het Forestiersstadion en die zagen goals voor hun geld. Sint-Truiden wou snel orde op zaken zetten en werd door de thuisploeg, die in tweede amateurklasse aantreedt, daar ook amper iets voor in de weg gelegd. Na 6 minuten opende Nick Proschwitz met een schuiver het doelpuntenfestijn en drie minuten later hadden Bezus en Ceballos er al 0-3 van gemaakt. Nog voor halfweg de eerste helft stonden zelfs de forfaitcijfers op het bord via opnieuw Proschwitz en ook Tchenkoua, die een lange ren vanop zijn eigen speelhelft ongehinderd mocht finaliseren.

Na de pauze was het vet wat van de soep: Sint-Truiden drong wel aan, maar het was integendeel Harelbeke dat kon scoren via de ingevallen Descheemaecker. De eerredder was een feit, maar de ingevallen Bamba zette in het slot nog de zware 1-6-eindcijfers op het scorebord.