Efficiënt Torhout naar volgende bekerronde

Redactie KW

Torhout 1992 KM gaf zondag de pas gedegradeerde tweedeklasser Wezet een lesje in efficiëntie. De club stoot dankzij een 1-0-zege door naar de volgende bekerronde.

De bezoekers toonden zich de dominante partij en namen het wedstrijdgebeuren stevig in handen. Het leverde Wezet flink wat balbezit op. Het aardige samenspel van de gasten stond echter niet in verhouding met het aantal doelkansen. De Torhoutenaren kwamen heel wat efficiënter uit de hoek. De eerste ernstige kans leverde de KM’ers meteen een doelpunt op. Özen zwiepte na een dik halfuur een bal van op rechts voor doel. De volledig vrijstaande Coppin bracht met een kopbaldoelpunt uit het boekje de groen-witten op voorsprong. Twee minuten later viel alles bijna te herbeginnen toen Nieskens een hoekschopbal tegen de paal kopte.

Opgemerkte trainer

Het semi-professionele Wezet, in handen van een Brits industrieel, probeerde na een donderpreek van trainer Fenwick na de rust de bakens te verzetten door de druk wat op te voeren. Fenwick, een voormalig Engels internationaal die meespeelde op de wereldbeker in Mexico, was overigens de meest opgemerkte figuur bij de bezoekers. Hij ontpopte zich als een Luzon in het kwadraat door vanaf de eerste tot de laatste minuut met luide stem constant zijn spelers aanwijzingen te geven. De bezoekers, die reeds een voormiddag-training in de benen hadden, breiden wel leuke combinaties aan elkaar, maar gaven niet thuis in de zone van de waarheid. Het goed georganiseerde Torhout gaf geen krimp en kwam in de slotfase nog dicht bij een tweede treffer. Coppin devieerde de voorzet van De Leersnijder echter in het zijnet. Ternest kreeg de beste mogelijkheid, toen hij een aarzelende doelman De Boevere omspeelde. De KM-spits kreeg de bal echter niet voldoende onder de controle om het zaakje af te ronden. De thuisploeg ontsnapte in deze slotfase nipt aan verlengingen, toen Nieskens een vrijschopbal tegen de paal knikte. De Torhoutenaren, die zeven spelers jonger dan 21 jaar op het scheidsrechtersblad hadden staan, krijgen na deze gevleide zege zondag in Koksijde een hardere bekernoot te kraken. Eerst wacht woensdagavond echter nog de eerste thuismatch in de competitie tegen Gent-Zeehaven.

Vandamme terug in beeld

De Torhoutenaren pakten tegen Wezet uit met Theetaert-Cordie als centraal verdedigersduo. Met goed gevolg, want de KM-defensie moest voor de derde maal op rij geen tegendoelpunt toestaan. “De Ly is een aantal weken buiten strijd met een liesblessure en Depoorter hielden we veiligheidshalve, uit vrees voor een nieuwe blessure, langs de kant. Stubbe was niet in de selectie opgenomen doordat hij de vrijdagtraining miste. De ploeg deed het prima. We kwamen beter voor de dag dan in de bekerpartij tegen Aywaille. Al zou door het groot aantal onbeschikbare spelers en het zware programma nog extra versterking welkom zijn”, kwam het van KM-trainer Frank Bruyneel. Die extra versterking zou wel eens vlugger dan verwacht in aantocht zijn. De Torhoutenaren zouden nu toch dicht bij een overeenkomst staan met Jamaïque Vandamme. De gewezen Roeselare-speler, als toeschouwer aanwezig op de jongste bekerpartij, is terug in beeld bij de Velodroom-formatie. “Vandaag, maandag, hopen wij de zaken te kunnen afronden. Zodoende zou Jamaïque deze week reeds speelgerechtigd zijn”, vertelt sportief manager Noël Cordie.

(Marc Beke)

Torhout 1992 KM: Capelle, Cordie, Theetaert, Van Landschoot, Goddeeris, Lannoo, Savaete, Sys (74′ De Leersnijder), Özen (84′ Van Acker), Coppin (90′ Sucaet), Ternest

Doelpunt: 36′ Coppin 1-0