Efficiënt SW Harelbeke grijpt volle buit in Eernegem

© Foto Coghe

SW Harelbeke liet geen steek vallen op het veld van SK Eernegem. De tweede in de stand versloeg het nummer twaalf met 0-3.

Het was lang wachten op het eerste doelgevaar in het West-Vlaamse treffen. Kenny Vandekerckhove kon na 18 minuten een indraaiende vrijschop van Harry Hollevoet met het hoofd deviëren, maar doelman Pieter Merlier stond pal. Even later kon diezelfde Vandekerckhove een voorzet vanop rechts niet goed genoeg raken om gevaarlijk te zijn. Op de eerste kans van de bezoekers was het 25 minuten wachten. Jenci Dejonghe trapte een afvallende bal hoog over. Vijf minuten later was het wel prijs. Dylan Descheemaecker kon een inzenden vanop links over doelman Enzo Lecluyse in doel lepelen. Dat was meteen de ruststand.

0-3 met een hakje

Ook na de rust vielen weinig kansen te noteren. De bezoekers waren bijzonder efficiënt in de afwerking en verdubbelden twintig minuten voor affluiten. Een vluchtschot uit de tweede lijn van Jens Noppe ging onhoudbaar binnen. De thuisploeg moest risico’s nemen en SW Harelbeke kon er tien minuten voor tijd nog 0-3 van maken. Een bal werd onvoldoende weggewerkt, kwam opnieuw voor doel en de ingevallen Timothy Van De Wouwer maakte er met een hakje nog 0-3 van.