Eersteprovincialer Knokke spiegelt zich aan eersteklassers en start voorverkoop voor titelmatch op slotspeeldag

Redactie KW

Bij Royal Knokke Football Club maken ze zich op voor een duel op het scherpst van de snee, want op zondag 27 april spelen ze thuis voor de titel tegen De Ruiter, de enige ploeg die ook nog aanspraak maakt om straks naar nationale te promoveren.

Spanning troef in eerste provinciale, want twee ploegen staan er op een kluitje bovenaan de rangschikking. Knokke heeft na 27 van de 28 speeldagen 69 punten, De Ruiter (bij Roeselare) heeft er 68. Alsof dat nog niet genoeg is voor een thriller, komen de twee ploegen op zondag 27 april ook nog eens tegen elkaar uit in een match die alles beslissend zal zijn.

Kan Knokke thuis het laken naar zich toe trekken en winnen, dan speelt het kampioen en mag het volgend seizoen in vierde klasse, in de nationale afdeling, aantreden. Zelfs een gelijkspel volstaat om die promotie af te dwingen.

Bij Knokke rekenen ze op een vol huis om de thuisploeg naar de victorie te schreeuwen en daarom is nu al de voorverkoop gestart – het lijkt wel een beetje op de gekte bij de start van de playoffs bij Club Brugge en Standard.

Er is voorverkoop op zaterdag 19 april van 10 tot 12 uur, en op vrijdag 25 (van 18 tot 20 uur) en zaterdag 26 april (van 10 tot 12 uur), telkens in de vipkantine van het Olivier Sportstadion in de Smedenstraat 93 in Knokke. Voor een staanplaats betaal je 8 euro, voor een zitplaats 10 euro. De match begint zondag 27 april om 15 uur.

(FJA)