Eersteklassevoetbalclubs scoren samen tegen kanker

KV Oostende zal scoren tegen kanker. © BELGA
Redactie KW

Pro League+, de sociale pijler van de Pro League, Kom op tegen Kanker en Eén, organiseren op 17, 18 en 19 april de actie “Scoren tegen Kanker”, waaraan alle voetbalclubs uit de Pro League meedoen.

Voor elk doelpunt op de derde speeldag van de play-offs stort de Pro League 2.500 euro voor Iedereen tegen Kanker, de campagne van Kom op tegen Kanker en VRT-televisiezender Eén. “Als symbool van deze nooit eerder geziene actie zullen spelers en scheidsrechters luttele seconden voor de aftrap zij aan zij staan voor een foto”, kondigt de Pro League vrijdag voorts aan. De uithangborden én trekkers van de campagne zijn Gouden Schoenwinnaars Dennis Praet en Timmy Simons, rivalen op het veld op de derde speeldag van de play-offs.

De initiatiefnemers van “Scoren tegen Kanker” hopen dat in het betrokken weekend op alle niveaus zo veel mogelijk voetbalclubs deelnemen aan de actie. “Nationale competities, provinciale competities, cafévoetbal, zaalvoetbal, duiveltjes, miniemen, eerste teams, senioren: iedereen kan ‘Scoren tegen Kanker'”, zo klinkt in de mededeling. Elke club kan bovendien kiezen welk bedrag ze stort per gescoord doelpunt. En de niet-scorende clubs worden opgeroepen toch een bedrag te storten.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier