Eerste zege voor Torhout 1992 KM

Laurens Vandenheede maakte het winnende doelpunt. © JS
Redactie KW

De Torhoutenaren haalden zondagnamiddag met het kleinste verschil hun eerste zege van het seizoen binnen. Door hun recente 4 op 6 schuiven de Sparrejongens op naar het midden van de klassering.

Grootse voetbaldaden werden zondagnamiddag niet geschreven op het veld van het Henegouwse Twee-Akren. Vooral de abominabele staat van het veld, meer een veredelde weide dan een voetbalveld, liet weinig of geen voetbal toe.

De Sparrejongens kwamen nog voor het halfuur op voorsprong toen Youssfi een hoekschopbal in de voeten van Vandenheede afleverde. Na een korte draaibeweging knalde Vandenheede het winnende doelpunt tegen de netten. Na de rust ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Veel konden de gastheren daarbij niet klaar maken. Het bleef bij een tweetal afstandsschoten en wat makkelijk vuistwerk voor doelman Capelle. De KM’ers werden nooit in verlegenheid gebracht en probeerden het zaakje rustig uit te voetballen. In de slotminuut keek thuisspeler Gevaert nog tegen een tweede gele kaart aan toen hij wat te enthousiast op doelman Capelle afstoof.

Taaiere klant

Verdiende eerste zege voor de Torhoutenaren, die woensdag wellicht een taaiere klant aan leider La Louvière zullen hebben. De Wolven gingen tot nu toe niet in het verlies en sloten drie van de vier wedstrijden met een zege af. Aan de Velodroom zijn ze erop gebrand om woensdagavond de leiders hun eerste seizoensnederlaag toe te dienen.

RES Acrenoise – Torhout 1992: KM 0-1

Doelpunt: 24′ Vandenheede 0-1

Torhout 1992 KM: Capelle, Cordie, Ameye, Goddeeris, Depoorter, Vandecasteele (87′ Blancke), Theetaert, Vandenheede, Youssfi (84′ Stubbe), Cardon (75′ Hollevoet), Vandamme.

Rode kaart: 90′ Gevaert (2 x geel)

(MBT – foto a-JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier