Eerste zege van het jaar voor Harelbeke

Dylan Descheemaecker scoorde twee keer. © (Foto VDB)
Redactie KW

KRC Harelbeke heeft een bewogen maar positieve week afgesloten met een ruime 0-3-overwinning bij rode lantaarn SV Bornem. Voor de Ratten betekende dit de eerste overwinning in acht wedstrijden en de eerste zege van 2018.

Het nieuws over de komst van voorzitter Christian Pattyn en de contractverlenging van trainer Didier Degomme, die straks aan zijn zesde jaar als coach bij Harelbeke begint, zorgde blijkbaar voor inspiratie bij de spelers. De uit schorsing terugkerende Jens Noppe stond aan de aftrap, maar de middenvelder moest al vroeg terug naar de kant waardoor het schuiven werd met pionnen. Dat zorgde ervoor dat een goed georganiseerd Bornem in het eerste halfuur eenvoudig overeind bleef. Voor Harelbeke was het geduldig wachten op kansen en kort voor de pauze kwam de verlossing. Geholpen door de tegenstander mocht Descheemaecker een strafschop omzetten waardoor de Ratten op een 0-1-voorsprong kwamen. Die tussenstand werd meteen ook de ruststand.

Harelbeke speelde een sterke tweede helft en zette daarin het verschil in spelniveau ook om in doelpunten. Op het uur stond topschutter Descheemaecker opnieuw op de juiste plaats om zijn tweede van de namiddag te potten. De repliek van Bornem was eerder magertjes. Doelman Degrendel in verlegenheid brengen lukte niet en een kwartier voor tijd tekende Pyck op hoekschop voor een derde bezoekende doelpunt. De lat hield Descheemaecker daarna nog van een hattrick.

Doelpunten: 37′ Descheemaecker (0-1, strafschop), 56′ Descheemaecker (0-2), 75′ Pyck (0-3).

(FM – Foto VDB)