Eerste zege op verplaatsing voor KRC Harelbeke

De winst was voor Harelbeke. © a-Bart

Op Temse boekte Harelbeke zijn eerste overwinning buitenshuis. Een doelpunt van Pyck was voldoende voor de drie punten. Daarmee verpestten de Ratten de familiedag van de Waaslanders.

Voor een ruim opgekomen publiek gaf Jean-Marie Pfaff de aftrap, maar dat zorgde niet voor extra inspiratie bij de thuisploeg, die her en der naar voren wordt geschoven als titelkandidaat. In een evenwichtige eerste helft waren de kansen schaars. Harelbeke speelde vanuit een goede organisatie en prikte tegen wanneer het kon. Temse had het daar duidelijk lastig mee en het bleef 0-0 tot aan de rust.

In de tweede helft was het balbezit voor Temse, dat stereotiep veel ballen dropte in de Harelbeekse box. Uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Integendeel, de gevaarlijkste standjes speelden zich af voor het doel van de thuisploeg. Na 78′ prikte Harelbeke dodelijk tegen. Notebaert verstuurde een splijtende pass op Pyck, die op rechts alleen voor doel opdook. De flankspeler aarzelde niet en trapte overhoeks de 0-1 binnen. Temse ging van dan af nog meer druk zetten. Dat leverde één uitstekende mogelijkheid op, maar Degrendel hield zijn netten schoon.

Dankzij de overwinning op Temse puurt Harelbeke uit het voorbije tweeluik op verplaatsing een knappe 4 op 6. Daarmee hijsen de Ratten zich op gelijke hoogte van Temse en Winkel in de stand. Volgende week volgt de derby tegen Mandel United.