Eerste nederlaag voor Winkel Sport

Benjamin Lutun (R) was dicht bij de openingstreffer, maar Winkel moest uiteindelijk het onderspit delven. © Bart

Winkel Sport ging op KSV Oudenaarde voor het eerst dit seizoen onderuit. Het werd 1-0.

Voor de verplaatsing naar het derde gerangschikte Oudenaarde, kon trainer Danny Lavens geen beroep doen de gekwetsten Dejonckheere, Van Gijseghem, Haghedooren en Bostoen, terwijl Turcan, Schamp en Verhooghe geschorst van achter de omheining moesten toekijken. Devisch en de jongeren Vanbesien, Leman en doelman Smet zaten op de bank

Oudenaarde was de jongste weken goed bezig en was vooral uitstekend bij schot. Vorige speeldag wonnen de Oost-Vlamingen nog met 5-1 van Gent-Zeehaven, waar Winkel niet verder kwam dan een 1-1-gelijkspel.

In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Een gehavend Winkel trok behoorlijk zijn streng en kon dreigen via Lutun en Lebsir. Ook de thuisploeg stak enkele malen zijn neus aan het bezoekend venster. Na de rust kwam Oudenaarde meer opzetten en opende op het uur, met een kopstoot van Van Tornhout, de score. Winkel poogde nog wel het tij te doen keren, maar had niet meer voldoende kracht om de thuisploeg onder druk te zetten “Het moest er eens van komen”, maakten ze bij Winkel geen drama van de eerste nederlaag.

Doelpunt: 61′ Van Tornhout.

Speelden: Verhulst, Stragier (68′ Devisch), Velghe, Vanaudenaerde, Reuse, Sucaet, Bostoen, Frutos, Lutun, Lebsir (74′ Leman), Yde.