Eerste nederlaag van 2014 een feit voor KSV Roeselare

KSV Roeselare - RWDM Brussels : duel tussen Hamid Bouyfoulkitne (midden) , Petar Bojovic (r) en Masis Voskanian (l) ( foto VDB / BART VANDENBROUCKE) © VDB
Redactie KW

KSV Roeselare kon de goede lijn van de voorbije weken niet doortrekken en verloor thuis met 0-1 van RWDM Brussels.

KSV Roeselare – met Vandenbussche terug uit schorsing en Kamghain voor het eerst aan de aftrap – begon de wedstrijd met aanvallende intenties. Een vrijschop van Marcos werd eenvoudig gepakt door doelman Sourzac en op aangeven van diezelfde Marcos kreeg De Rechter een eerste echte kans, maar hij mikte naast. Ook Brussels liet zich niet onbetuigd en scoorde in de 13de minuut met een gelukje de 0-1. Mbuba liet zich de bal afsnoepen door Cabbeke en diens voorzet week tussen de benen van Bojovic af in doel. KSV Roeselare was van slag en kon geen kansen meer verzamelen. Toch stond het bijna 1-1 wanneer een verdwaalde voorzet van Damman op de lat belandde.

De thuisploeg ging in de tweede helft meteen op zoek naar de gelijkmaker. Een vluchtschot van Di Lallo werd met een uitstekende save van Sourzac onschadelijk gemaakt en een vrijschop van Marcos ketste af op de muur. Het was echter opletten geblazen voor de counters van Brussels. Zo mikte Bouyfoulkitne maar nipt naast het doel van Lentz en even later miste Gounonghe een grote kans na slecht inspelen van Voskanian. Roeselare had het moeilijk om een gaatje te vinden. In de slotfase kon de ingevallen Sarrazyn nog doorstoten op links, maar De Rechter botste op de doelman. Delannoy kende pech wanneer hij zijn schot op de lat zag stranden. Boli miste in de slotseconden nog een mooie kopkans, waardoor de eerste zege van 2014 een feit was.

Na de wedstrijd was er dopingcontrole. Voor KSV Roeselare moesten Di Lallo, Marcos en Bojovic zich melden, bij Brussels Seoudi, Bouyfoulkitne en Habaruriga.

Reacties

Marcos Camozzato was teleurgesteld na de nederlaag, maar keek met vertrouwen naar de toekomst. “Het was zo’n match waarin de ploeg die het eerst scoorde, zou winnen. Het was bovendien moeilijk voetballen tegen een Brussels dat constant tien man achter de bal hield. Jammer genoeg hebben we verloren, maar er is geen man over boord. We moeten ons volgende week herpakken en tegen Westerlo opnieuw spelen als tegen Sint-Truiden.”

“Als je de wedstrijd bekijkt, hadden we op zijn minst een puntje verdiend. Het probleem is echter dat we te veel kansen laten liggen. Spijtig, hopelijk lukt het tegen Westerlo wel opnieuw”, gaf Nils Sarrazyn nog mee.

(SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier