Eerste grote vis is binnen voor KSKV Zwevezele : Bart Syx van SW Harelbeke

Bart Syx hier met Maarten Cobbaert van FC Knokke. © VDB
Wouter Vander Stricht

Bart Syx trekt naar KSKV Zwevezele dat naar eerste provinciale promoveert. Voorzitter Paul Degroote houdt dus woord en zijn ambitie om straks meteen weer te promoveren zet hij kracht bij door de spelmaker van SW Harelbeke weg te kapen.

Bart Syx (31 in april) bond voor het eerste de voetbalschoenen aan bij SV Kortrijk, maar werd daar weggeplukt door Club Brugge waar hij de rest van zijn jeugdopleiding genoot. Technisch was Bart Syx altijd enorm begaafd, voor eerste klasse kwam hij misschien qua postuur wel iets te kort.

Zijn technische kunstjes en zijn puntgave traptechniek liet hij daarna nog zien bij VG Oostende, KVK Ieper, VV Coxyde, KVK Westhoek en dit jaar dus SW Harelbeke. Maar die club staat hij momenteel op de tweede plaats in vierde klasse A, de kans is dus groot dat na de competitiehervorming Harelbeke in de tweede amateurklasse zal terechtkomen.

Volgend jaar komt Syx dus uit voor KSKV Zwevezele in eerste provinciale. Hij komt onder de hoede van Henk Houwaart terecht. De club is ambitieus en wil na drie titels op rij ook straks weer promoveren. Bart Syx is dus de eerste grote vis die de club binnenhaalt, er volgen er straks wellicht nog.

Syx is momenteel nog herstellende van een buikspieroperatie waardoor hij vijf maanden buiten strijd is. In juni hervat hij de looptrainingen, hij maakt zich sterk topfit te zijn tegen de voorbereiding op het volgende seizoen.