Eendracht Wervik wint punt in Dikkelvenne

Een nochtans puike doelman Christophe Descamps kon een schot van Niek Van Sprundel onvoldoende wegwerken. © a-VDB

De match van Wervik zondag was niet het aangenaamste schouwspel. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren, vochten voor iedere vierkante meter.

Dikkelvenne kwam het best uit de startblokken en creëerde enkele kleine kansen. Na een klein kwartier kon Dikkelvenne scoren. Een nochtans puike doelman Christophe Descamps kon een schot van Niek Van Sprundel onvoldoende wegwerken en Wervik was voor de zoveelste keer op achtervolgen aangewezen.

Wervik bleef er echter in geloven en kwam meer in de wedstrijd. Een vrijschop van Jan Dewinter werd mooi door Teddy Bouchart gedevieerd, maar de doelman van Dikkelvenne stond pal. Een schot van Michael Vermeersch ging maar net naast. Net voor de rust kreeg een bedrijvig Wervik toch loon naar werken. Een nieuwe vrijschop van Jan Dewinter werd binnen gekopt door Teddy Bouchart, 1-1 aan de rust.

In een tweede helft met veel inzet, maar weinig mooi voetbal langs beide kanten, waren de kansen op één hand te tellen. Wervik hield al bij al makkelijk stand en Dikkelvenne kon op geen enkele manier zijn wil opdringen. De wedstrijd eindigde dan ook op een billijk gelijkspel.

Volgende week ontvangt Wervik Jong Lede in een rechtstreeks degradatieduel. Winnen is een must voor de jongens van trainer Maxim Vandamme. Al zal het dan geen beroep kunnen doen op Geoffrey Geldhof, Jan Dewinter en Znagui Monssef, allen geel geschorst. Ook Laurens Huysenruyt, die met een blessure uitviel, is twijfelachtig.