Eendracht Wervik wint burenduel tegen SCT Menen

David Cardon van Menen in een bitsig duel. © MPM
Redactie KW

Zondag stonden SCT Menen en Eendracht Wervik sinds lang weer tegenover elkaar. Het werd 1-3.

SCT Menen en Eendracht Wervik deden in een ver verleden steevast hun ding in derde klasse, nu tweede klasse amateurs. Ze stonden sinds lang weer tegenover elkaar. Voor de bezoekende trainer werd het een weerzien met zijn ex-club waar hij ooit met succes vier jaar aan de slag was.

Menen kende de beste start. Wervik had het aanvankelijk moeilijk om zijn spitsen te bereiken. Net voorbij het kwartier, na een mooie voorzet van Cardon, opende thuisspeler Demets deed score. Vijf minuten later was alles te herdoen. Bouchart trapte een voorzet tegen de arm van Mahieu, Van Den Bogaerde zette de strafschop feilloos om. Dit doelpunt gaf Wervik vleugels, terwijl Menen eerder met lood in de schoenen speelde. Tien minuten later kopte Van Den Bogaerde een hoekschop ongehinderd binnen. Bij Menen stond men erbij en keek men ernaar. Menen was nu helemaal de kluts kwijt, kon voor de rust niets meer klaarmaken.

Na de pauze was de eerste kans voor Wervik. Bouchart ging door op snelheid, Dutoit kon niet bij diens voorzet. Aan de overkant werd een mooie kans van Demets afgeblokt. Wervik hield de bal beter in de rangen, terwijl Menen meer op toeval rekende. Bijna werd het 2-2 toen Cardon, de beste man bij Menen, zijn schot van dichtbij afgeblokt zag. Even later legde uitblinker Van Den Bogaerde met zijn derde van de namiddag de eindcijfers vast.

(Fonzie)

MENEN: Depaepe, Rogie (74′ Gallo), Mahieu, Vervaeke, Fiston, Harinck, Buysse, Demets, Cardon, Elo (46′ Derieuw), Sennesael.

WERVIK: Descamps, Voet, Calu, Fleurman, Popelier, Verstraete, Woodruff,(46′ De Winter), Van Den Bogaerde, Bouchart, Vermeersch, Dutoit (75′ Devacht).DOELPUNTEN: 16′ Demets 1-0, 21′ Van Den Bogaerde (pen.) 1-1, 33′ en 83′ Van Den Bogaerde 1-2 en 1-3.