Eendracht Wervik verliest van leider KFC Eppegem

KFC Eppegem tijdens een eerdere gewonnen wedstrijd dit seizoen. © VDB
Redactie KW

Leider KFC Eppegem won verdiend. Eendracht Wervik leed thuis de eerste nederlaag.

De bezoekers waren in de eerste helft veel beter. Heel veel grote kansen vielen er in deze topper niet. Door de nederlaag van FC Lebbeke loopt de eersteperiodekampioen nu al zes punten uit.

Na balverlies zorgde Boudart op rechts voor een voorzet. Topschutter Bell mocht tussen twee verdedigers veel te gemakkelijk binnenkoppen. Via zijn schouder verdween de bal in de hoek. De bezoekers zetten hoog druk en waren vooral gevaarlijk via de linkerflank. Rechtsback Lambrecht beging op Benhamou een onnodige fout, ref Florian Stove wees terecht naar de stip. Er was nauwelijks protest. Denys zette de penalty om. Doelman Descamps koos de goede haak en raakte nog de bal.

Trainer Maxim Vandamme voerde tijdens de rust een dubbele wissel door. Na weer een goede actie rechts van Bouchart, lukte het centraal voor doel en dichtbij Dutoit (52′) net niet. Het was de beste kans voor de Tabaksploeg. Wervik zat nu duidelijk veel beter in de match. Het eindigde met nog twee grote kansen. Op voorzet van weer Boudart trof Bell (82′) de kruising, in de slotminuten besloot Dutoit een open kans over.

Doelpunten: 10′ Bell (0-1), 22′ Denys (strafschop 0-2).

(EDB/foto VDB)