Eendracht Wervik speelt gelijk tegen SK Vlamertinge

Michel Ternest en Frederic Fleurman in actie. © Bart
Redactie KW

Dat Eendracht Wervik de derby tegen SK Vlamertinge niet won, heeft het aan zichzelf te danken.

Eendracht Wervik, de thuisploeg, had voor de rust altijd minimum twee keer moeten scoren. Het team van trainer Maxim Vandamme kwam na de rust maar weinig meer aan voetballen toe. SK Vlamertinge deed het met lange ballen. Op hoekschop ging Van Den Bogaerde in een duel met Pecqueux neer. Ref Mathias Carrein wees naar de stip. Er was fel protest. Dutoit trapte binnen, Vanbrabandt koos de andere hoek. Dutoit (21′) kon een niet te missen kans niet afwerken. Van Den Bogaerde legde de bal breed, aan de tweede paal probeerde Dutoit bijna op de doellijn nog te koppen, in de plaats van simpel binnen te tikken.

Vlamertinge kreeg voor de rust maar één kans. Na een actie van de kleine Cherifi en een kopbal van Ternest pakte Descamps met een geweldige redding uit. Na slecht ontzetten van Vanbrabandt, won Vermeersch op links het duel met Vanelslander en besloot vanuit een scherpe hoek op de paal.

Decru trof op het uur met een spectaculaire omhaal de lat. Met Wittesaele koos de bezoekende coach voor een extra spits. Vlamertinge werd de betere ploeg. De gelijkmaker hing in de lucht en die kwam er ook. Wittesaele verlengde de corner van Deman tegen de netten.

(EDB)

Doelpunten: 15′ Butoit (strafschop 1-0), 87′ Wittesaele (1-1).