Eendracht Wervik speelt gelijk tegen Eendracht Zele en pakt zeven gele kaarten

Frederic Calu (links) aan de bal voor Cedric Heylen. © VDB

De wedstrijd Eendracht Wervik tegen Eendracht Zele eindigde zaterdag op 2-2.

De wedstrijd was nog geen minuut afgetrapt toen spits Rommelaere alleen voor doel kwam. Leemans redde de open kans met de voet. Enkele minuten later was het aan de overkant wel bingo. Na slecht ontzetten kwam Raeymaekers in balbezit en werkte hij met een stifter knap af. Na een diepe bal kreeg Zwart veel te veel ruimte en zette de thuisploeg op hem geen druk. Zwart tikte binnen. Descamps ging goed plat bij een poging van Kaadouch (25′).

Zeven gele kaarten voor Wervik

Vijf minuten na de rust weer Kaadouch, de doelman redde in corner. Na een actie links van Znagui trapte Van Den Bogaerde in het pak de aansluitingstreffer binnen. De gelijkmaker volgde snel. De thuisploeg werd dominant. Na een corner besloot Zwart (64′) aan de tweede paal in het zijnet. Op links ging Cooreman snel door en trok voor, Zwart (71′) lukte het van dichtbij net niet. Idem aan de overkant na een hoekschop van Znagui. In dezelfde fase kwamen De Winter en Lietaer een zucht tekort.

In de slotminuten werd Lietaer ten onrechte afgevlagd wegens buitenspel. De Tabaksploeg was niet te spreken over ref Van Vaerenbergh die na de rust begon te zwaaien met gele kaarten – waarvan maar liefst 7 voor Wervik – en geen extra tijd meerekende.

(EDB)

Doelpunten: 3′ Raeymaekers (0-1), 17′ Zwart (0-2), 52′ Van Den Bogaerde (1-2), 55′ Bouchart (2-2).