Eendracht Wervik pakt drie punten in Merelbeke

08/04/17 om 23:32 - Bijgewerkt om 23:31

Wervik heeft drie broodnodige punten gehaald op het veld van Merelbeke in de strijd om het behoud. Wervik vormde één team en dat maakte op het einde het verschil. Het werd 1-2.

Eendracht Wervik pakt drie punten in Merelbeke

We kregen een gelijkopgaande wedstrijd met veel middenveldspel en bijzonder weinig kansen. Na 20 minuten kreeg Wervik een unieke kans op de 0-1 nadat een terechte fout op Bouchart bestraft werd met een strafschop. Tim Van Den Bogaerde miste die echter. Wervik bleef de betere ploeg en Tim zette zijn foutje recht om in de 41ste minuut na een goede aanval de meer dan verdiende voorsprong voor Wervik aan te tekenen.

In de tweede helft wilde Wervik het afmaken en kreeg ook enkele kansen. Een altijd bedrijvige Bouchart kon zijn actie niet afmaken en Vermeersch besloot met een vluchtschot net naast. Merelbeke kwam beter in de wedstrijd en de ingevallen Cooreman zorgde met een fantastisch schot voor de 1-1. Het bleef bibberen, zeker toen een doelpunt van Monday werd afgekeurd voor terecht buitenspel. Wervik bleef echter verder werken als een team en ging duidelijk voor de overwinning. Die kwam er ook oververdiend toen de net ingevallen Jordi Loncke bij één van zijn eerste baltoetsen de 1-2 beheerst en schitterend naast de Merelbeekse doelman De Volder plaatste.

(PVDW - foto Bart)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!