Eendracht Wervik nog niet zeker van behoud na 3-0-nederlaag op Mariekerke

Michael Vermeersch (rechts) was dicht bij de gelijkmaker, maar knalde over. © VDB

Zondagmiddag moest Wervik met 3-0 het onderspit delven bij FC Mariekerke.

Onder een stralende lentezon werd deze wedstrijd aangevat. Winst van één van beide ploegen betekende zo goed als zeker een verlengd verblijf in de derde amateurklasse. Wervik schoot het best uit de startblokken en een aanval via Dewinter, Vermeersch en Bouchart leverde net geen doelpunt op. Mariekerke herstelde gaandeweg het evenwicht en kon met enkele schoten doelman Descamps op de proef stellen. Toen iedereen zich al tevreden leek te stellen met een brilscore aan de rust werd er alsnog gescoord. In de 41ste minuut maakte Geldhof een onnodige fout in de zestienmeter. De bal ging op de stip en Sababti zette die feilloos om.

In de tweede helft ging Wervik op zoek naar de gelijkmaker. Vermeersch knalde over. Wervik bleef verder proberen, maar grote kansen kwamen er niet. Naar het einde toe werden er meer risico’s genomen en dat kwam Wervik duur te staan. In de 80ste minuut maakte dezelfde Sababti er na een mooie aanval 2-0 van. Wervik moest de kelk tot op de bodem ledigen want vijf minuten voor affluiten maakte Laerenbergh er 3-0 van na een splijtende counter. Wervik kon op geen enkel moment aanspraak maken op de overwinning, maar door de resultaten van de achtervolgende ploegen blijft het behoud zeker nog mogelijk. Volgende week volgt de uiterst belangrijke wedstrijd tegen rechtstreeks concurrent Berlare. (PVDW)