Eendracht Wervik nipt onderuit tegen Rupel Boom na knappe tweede helft

Christophe Descamps speelde een sterke wedstrijd voor Wervik. © VDB

In de vijfde ronde van de Beker van België is Eendracht Wervik (derde amateurklasse) na een heel mooie tweede helft uitgeschakeld tegen het een reeks hoger spelend FC Rupel Boom.

De bezoekers kwamen vroeg voorop. Na slecht ontzetten en een fout van de jonge Lambrecht net buiten de grote rechthoek trapte Hens een vrijschop in de muur. De rebound van Put vloog binnen. De bal week nog af en maakte een rare curve. De score verdubbelde na weer balverlies, dit keer op links. De vrijstaande Put trapte opnieuw binnen. Na een fout van Van Hoof op Dutoit (18′) wees de ref naar de stip. De keeper stopte de penalty van Dutoit.

Kort na de rust floot ref Windels een tweede penalty. Voet haalde Hens onderuit. Descamps stopte de penalty van aanvoerder Mertens. Tegenslag voor Wervik toen Woodruff op de paal besloot. Er volgde een derde penalty. Pante maakte een onnodige fout op Laureys. Mertens miste dit keer niet, Descamps koos de andere hoek. Na een actie rechts van Dutoit tikte Vermeersch van dichtbij binnen. Enkele minuten later scoorde de ingevallen Vandeputte na een mooie persoonlijke actie en vanuit een scherpe hoek. Hij won het duel tegen een paar man. Wervik was na de rust de betere ploeg en dominant. De bezoekers waren voor de rust veel balvaster en botsten op een uitstekende doelman Descamps.

Doelpunten: 6′ en 14′ Put (0-1 en 0-2), 60′ Mertens (0-3 op strafschop), 64′ Vermeersch (1-3), 67′ Vandeputte (2-3)