Eendracht Wervik behoudt drie punten na zege in Zele

© VDB
Redactie KW

Zeer goed nieuws voor Eendracht Wervik, want het behoudt de drie punten na de zege zeven speeldagen geleden bij hekkensluiter Eendracht Zele.

Dat besliste het Beroepscomité op de bondszetel van de KBVB in Brussel vandaag. Het sportcomité van de voetbalbond sprak enkele weken geleden een 5-0-forfaitnederlaag uit. Jong Lede, Sint-Gillis-Waas en SK Berlare dienden klacht in over de opstelling van nieuwkomer Abdelkader Nacim Iriout (28). Hij viel op Zele in februari voor de eerste keer in. De Tabaksploeg won er met 0-3.

Bijna gered

Wervik telt op twee speeldagen van het einde nu 32 punten en daarna volgen nog vijf ploegen: FC Merelbeke (31), Vlamertinge, Berlare (beiden 27), Sint-Gillis-waas (24) en Zele (17). Het behoud is bijna een feit. De beslissing is ook zeer belangrijk voor de gevolgen in het provinciaal voetbal en het aantal dalers of clubs die barrages moeten spelen. Iedereen hoopt nu dat ook Vlamertinge zich nog kan redden. “Het is eigenlijk wel normaal dat we de drie punten behouden“, reageert voorzitter Christian Pattyn. “Dit is een opsteker van jewelste en het doet deugd. Pas op, mathematisch zijn we nog niet zeker van het behoud. We gaan er alles aan doen om zondag op SK Vlamertinge dat te verzekeren.”

(EDB)