Eendracht Kuurne moet voortaan zelf de kleedkamers poetsen

Schepen van Sport Jan Deprez bij de inhuldiging van de nieuwe kleedkamers © WD
Redactie KW

Schepen van Sport Jan Deprez (CD&V) acht het noodzakelijk om het onderhoud mee te nemen in de nieuwe overeenkomst met de voetbalclub.

“Het huidige contract tussen de gemeente Kuurne en FC Eendracht gaat terug op eind jaren ’90”, verduidelijkte Jan Deprez. “Daarin werd bepaald dat, mits een huurbijdrage van zo’n 3.000 euro per jaar, de gemeente de kosten ten aanzien van brouwerij De Brabandere, de eigenaar van de kantine, op zich zou nemen. Daarnaast voorzag het gemeentebestuur ook het onderhoud van de kleedkamers.”

In de nieuwe overeenkomst is bepaald dat FCE niet langer huur betaalt, maar wel de energiekosten voor haar rekening neemt. “En ook het poetsen en verzorgen van de kabines komt nu op het conto van de club. In de overeenkomst is een vergoeding van 50 euro voorzien als blijkt dat de kleedkamers niet in orde zijn”, aldus de schepen.

“Je voetbalt met twee, hé”

Vanuit de club klinkt verregaand bezwaar. Voorzitter Germain Vandesompele stelt de overeenkomst zoals ze nu voorligt niet te willen ondertekenen. “Men vraagt een energiebijdrage (zo’n 300 euro/maand) die volgens ons veel te hoog ligt. Er moet daar ergens verlies opzitten. De elektriciteit moet er sowieso eerst nagekeken worden.”

Dat we daarnaast na elke training en wedstrijd moeten poetsen, lijkt ons niet haalbaar. Onze mensen lopen nu al op de toppen van hun tenen. Men moet ook rekening houden met het feit dat we met dik 300 leden de grootste vereniging zijn in deze gemeente”, aldus Germain.

Carl Vereecke, oppositieleider (H)Eerlijk Kuurne, stelde zich vooral vragen rond de boete. “Je kan toch moeilijk aan de bezoekende club vragen: ‘als je het vuil of kapot achterlaat, moet je 50 euro betalen’. Je voetbalt altijd met twee, hé. We zijn niet tegen het voorstel in se, maar de huidige overeenkomst loopt nog wel even door. Het lijkt ons beter om een volgende keer een meer doordacht reglement goed te keuren.” CD&V-raadslid Bert Deroo kwam even tussen en stelde dat ook de liefhebbersploegen de boetes kunnen krijgen.

“Club vroeg er zelf om”

Schepen Deprez verdedigde zich door te stellen dat de club zélf vroeg om in te staan voor het onderhoud. “Ik heb meermaals samengezeten met het bestuur van FCE – waar de voorzitter jammer genoeg niet aanwezig was – en het was FCE die met het voorstel naar buiten kwam. Wie ben ik dan om te zeggen dat we ze gaan blijven pamperen? We zijn uiteraard ook niet van plan om élke keer te ‘controleren’. Men heeft er trouwens alle baat bij: Eendracht Kuurne is praktisch alleengebruiker. Hoe properder, hoe aangenamer het is voor de spelers en trainers om er zich om te douchen en om te kleden.”

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier