Eendracht Kuurne (4C) verliest opnieuw, maar “we staan volledig achter de coach”

Jens Vanlede. © BRU
Redactie KW

Tot twee keer toe kwam Eendracht Kuurne op voorsprong, toch bleef de thuisploeg voor de achtste keer op een rij met een nederlaag achter. FC Marke deelde een nieuwe mokerslag uit en won met 2-3. “We moeten hier als groep kunnen uitkomen”, spreekt doelman Jens Vanlede hoopvol.

Twee penalty’s op twee minuten tijd missen en twee keer een voorsprong uit handen geven. Neen, het wil dit seizoen absoluut niet lukken voor Eendracht Kuurne. Terryn kopte de thuisploeg verdiend op voorsprong en ook clubtopschutter Parmentier deed zijn duit in het zakje, toch kon Kuurne de achtste nederlaag op rij niet afwenden. “We komen al te vaak minder gefocust uit de kleedkamer na de rust en een tegenslag speelt meteen in de kopjes”, probeert Jens Vanlede de situatie te analyseren. “De resultaten knagen aan het vertrouwen, dat is duidelijk.”

Ondanks de trieste balans 0 op 24 en amper 11 punten na 16 speeldagen gooit Jens de handdoek niet. “We hebben vorig seizoen getoond dat het met deze groep kan. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we zullen rechtveren. Onze puike terugronde vorig seizoen mét Dirk (Vaneeckhout, red.) als trainer bewijst dat we het kunnen, al hoop ik dat onze voetballende ploeg naar volgend seizoen toe versterkt kan worden met wat ervaring.”

“We staan als spelersgroep wel nog altijd volledig achter de coach”, stelt de keeper resoluut. “Er zijn de afgelopen weken veel dingen gezegd, er is veel gebabbeld, maar als we opnieuw aanknopen met enkele overwinningen die we zeker verdienen zullen sommigen snel hun mening moeten herzien.” (OV)

FC Eendracht Kuurne 2-3 FC Marke

Kuurne: Vanlede, N. Dierick, A. Verhaeghe, Vandamme, O. Verhaeghe, Vercruysse, Blondeel, S. Dierick (84′ Degrijze), Debrouwere (66′ Ongenaert), Parmentier, Terryn.

Doelpunten: 42′ Terryn 1-0, 51′ Levecque 1-1, 70′ Parmentier 2-1, 73′ en 83′ Beeuwsaert 2-2 en 2-3.

Zondag 3 december om 15 uur: VK Dadizele B FC E. Kuurne.