Een week na Cercle: ook De Vereniging kampioen

De Vereniging is voor het tweede jaar op rij kampioen
Redactie KW

Sander Devriendt is een tevreden voorzitter. Zijn ploeg De Vereniging speelde dit seizoen met voorsprong kampioen in de tweede reeks van Perkez. Opmerkelijk, de voetbalploeg is nog maar twee jaar actief en het kan al twee titels op rij op het palmares schrijven en promoveert zo naar de hoogste reeks.

Sander legt uit. “Twee jaar geleden zaten we met een aantal vrienden samen en we beslisten om zelf te starten met een voetbalploeg. “

“De meeste geïnteresseerden speelden bij een voetbalploeg in een of andere provinciale afdeling maar zagen door hun leeftijd of werk- of gezinsomstandigheden het niet meer zitten om twee dagen of meer per week te gaan trainen. Velen onder ons zijn de 30 gepasseerd en hebben ook al kinderen.”

“Het zijn eigenlijk allemaal vrienden waarvan hun voetbalverleden zich bij Koekelare afspeelde. Bijna allemaal doorliepen ze er de jeugdrangen waarna ze zich verspreidden over verschillende clubs. We zijn allemaal nog redelijk fit vandaar waarschijnlijk onze goede resultaten. Wij zijn dus ook stevig verankerd met Koekelare.”

“Een ander gemeenschappelijk kenmerk is dat de meeste onder ons supporter zijn van Cercle Brugge. De verankering met Koekelare en onze voorkeur voor Cercle vertaalde zich in ons logo dat lijkt op dat van Koekelare, maar met de groen-zwarte kleuren van Cercle, waarmee we uiteraard ook spelen.”

“Dit seizoen eindigde net als voor Cercle ook met een feestje. Ons doelpuntensaldo (76 doelpunten voor, 12 tegen) spreekt boekdelen. Gemiddeld kan je stellen dat we telkens wonnen met 5-1. Maar dat zijn natuurlijk maar statistieken, want we wonnen zeker niet al onze matchen. Toch staan we nu, met nog één wedstrijd te gaan, acht punten voor op de tweede in de stand Houthandel Tavernier, dat afgelopen weekeinde een steek lieten vallen en verloor tegen de derde in de stand. Door onze overwinning tegen de Rozeveldvrienden waren we zo mathematisch zeker van de titel!”

“We kijken nu uit naar volgend seizoen. We hopen voor ons eerste seizoen in die hoogste reeks op een plaats in de eerste helft van de rangschikking.”

“Ons bestuur bestaat uit Bram Tanghe (ondervoorzitter), Arne Decorte (penningmeester), Dries Tanghe (secretaris) en mezelf. Onze speciale dank gaat uit naar trainer Dirk Decottignies en zijn trouwe afgevaardigde Gerard Roels.”

“Ook dank aan onze trouwe sponsors: Vaillant, Bouwonderneming Beuselinck, Fintro Torhout, Frituur ‘t smulhoekje en Electro Verhelst.” besluit voorzitter Sander Devriendt. (RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier