“Een comeback bij FWDM? Een beetje ver voor mij”

Imke Courtois op training met de Red Flames. (Foto Belga) © BELGA
Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

Op vrijdag 22 december om 12 uur start op de velden van KSV Diksmuide de tweede editie van ‘De Warmste Voetbalmarathon’. Om 21 uur zorgt KSVD voor een heuse stunt door de afscheidsmatch van Red Flame en Standardspeelster Imke Courtois te organiseren.

“De uitwuifwedstrijd die ze een paar maanden geleden niet kreeg toen ze in juli stopte als voetbalspeelster op het Europees kampioenschap in Nederland wordt op 22 december in Diksmuide gespeeld. Daarop zullen tal van Red Flames, vrienden van Imke en bekende ex-voetballers aanwezig zijn”, klinkt het in een persbericht van KSV Diksmuide. “Al was het geen ontgoocheling dat mijn afscheid niet op het een groot tornooi als het EK plaatsvond”, reageert Imke Courtois. “Ik vond het wel jammer dat ik niet mocht spelen.”

De 29-jarige verdedigster is al een tijdje meter van de Diksmuidse jeugdacademie. “In Diksmuide ontmoette ik allemaal leuke mensen die een voetbalclub heel oprecht en op de juiste manier willen laten groeien. En dat mét aandacht voor vrouwenvoetbal en g-voetbal. Ik ken bestuurslid Karl Vannieuwkerke nu al drie jaar en we zijn zeker goede vrienden, maar mijn engagement voor KSV Diksmuide gaat om meer dan een vriendschapsdaad en veeleer over het project an sich. De manier waarop ze jonge spelers en speelsters begeleiden, ouders betrekken, investeren in accommodatie… Dat is bewonderenswaardig.”

“De inkadering van mijn afscheidsmatch laat ik een beetje een verrassing zijn. Maar ik kan al verklappen dat er gevoetbald zal worden door mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld in mijn voetbalcarrière. Mensen die zelfs nog nooit tegen een bal getrapt hebben, maar ook familie, ex-ploeggenotes en analisten zoals Wesley Sonck, Gert Verheyen en Karl Vannieuwkerke. Eddy Snelders en Eric Van Meir worden de coaches van de twee teams.”

Misschien zit er wel een comeback bij FWDM, Famkes Westhoek Diksmuide Merkem, aan te komen. “Dat is een beetje ver voor mij”, lacht Imke. “Bovendien ben ik nooit officieel uitgeschreven bij Standard. Ik heb 21 jaar met heel veel plezier gevoetbald en neem er geen afscheid van, het zal altijd een stukje van mij zijn. Ik neem afscheid van een actieve vorm van voetbal en heb heel veel gegeven, heel veel gekregen, maar nu wil ik andere dingen ontdekken in het leven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier