Dylan Olivier (KM Torhout) gelooft dat KM zelfs de barrageplaats nog kan ontlopen

Dylan Olievier © VDB
Redactie KW

De Velodroom wordt stilaan een oninneembare vesting. KM Torhout stuurde KSK Londerzeel met 3-1 wandelen en boekte een vierde thuisoverwinning op rij. Zo blijft de ploeg SK Pepingen-Halle achter zich houden en maakt het nog kans om zich rechtstreeks te redden, zonder barrages.

“We wisten dat we na Nieuwjaar een groot deel van onze thuiswedstrijden moesten winnen om ons te verzekeren van die barrageplaats. Daarnaast moesten we trachten om op verplaatsing iets te pakken”, weet doelman Dylan Olievier. “In de eigen accommodatie kan je iets meer en blijkbaar lukt het plots wel. Dat kan alleen maar goed zijn voor de laatste wedstrijden die twee finales zijn voor ons.”

Met succes, want van de zes wedstrijden na Nieuwjaar werd er maar één verloren (tegen Winkel Sport). De andere vijf werden gewonnen. “We spelen op kunstgras en trainen daar continu op. Dat speelt iets meer in ons voordeel. Er volgt nu nog een heel belangrijke thuismatch.” (tegen SK Pepingen-Halle, red.)

Maar eerst volgt de verplaatsing naar RC Gent. Bij winst van KM en een nederlaag van Pepingen-Halle zijn de Torhoutenaren al minstens zeker van barrages. “SK Pepingen-Halle pakt ook telkens punten als wij dat doen. Ze zijn ook aan een opmars bezig na Nieuwjaar. Naar mijn gevoel zie ik de beslissing vallen in de laatste wedstrijd tegen hen.”

Zelfs rechtstreekse redding is nog een mogelijk scenario. “Dat is ons doel. We hebben iets om naar uit te kijken en ergens zorgt dat voor een positieve vibe dat we de ploeg voor ons (KSK Ronse, red.) nog kunnen pakken, hoewel we dat niet meer in eigen handen hebben. De kans is reëel dat zij nog twee matchen verliezen. Waarom zou dat niet lukken? We moeten ons nu vooral focussen op die barrageplaats, wat ons eerste doel is. Bereiken we meer, dan nemen we dat er graag bij. Het is simpel. Wij moeten gewoon zes op zes pakken. Dan spelen we minstens die barrage en moeten we nog eenmaal alles geven. Ik ben ervan overtuigd dat we het behoud kunnen afdwingen.”

Het zou onder meer voor de doelman een mooi afscheid zijn bij KM. Hij trekt naar Menen. “Ik heb hier altijd heel graag gevoetbald en ik amuseer me nog altijd. Hoe ik die laatste wedstrijden zal beleven? Nog met een volle concentratie. Ik wil Torhout niet verlaten met een degradatie. Dat verdienen ze niet met deze accommodatie, omkadering rond de jeugd en dergelijke. Dat is het minste wat ik kan doen: meehelpen aan het behoud.”

“Er vertrekken veel spelers en iedereen wil dat doen met een behoud. Het gaat om het gevoel van niet te degraderen. Een heel seizoen aan het gat van de rangschikking spelen is niet leuk, maar we kunnen ons seizoen en onze eer redden door het behoud af te dwingen, want het is een hels seizoen geweest. Hopelijk kunnen we het positief afsluiten.” (BV)