DVK Egem kampioen in tweede nationale

Met een 3-1 zege stelde het team van trainer Tim Langeraet voor de talrijk opgekomen supporters de titel veilig, een wedstrijd voor het einde van de competitie.

Het meeste balbezit in de eerste helft was voor DVK. Twee mooie doelkansen werden echter niet benut. Met het windvoordeel probeerde Sibret de tegenaanval te spelen. De bezoekers kwamen een eerste keer in de Egemse zestien en versierden een goedkope strafschop, die door Marie Meunier werd omgezet. DVK was even van slag en liet de Waalse club meer in de wedstrijd komen. Egem raakte niet in zijn spel en slaagde er niet in om voor de rust gelijk te stellen.

In de eerste minuut van de tweede helft was de eerste aanval van Egem meteen raak. Ellen Stichelbaut rondde schitterend af. Het werd eenrichtingsvoetbal naar het doel van Sibret. Charlotte Laridon verlengde een voorzet in doel en zette DVK op weg naar de zege en de titel. Met een fraai afstandsschot nam Eva Verhulst alle twijfels weg.