DV Kortrijk gaat verder met een nieuw bestuur

Het nieuwe bestuur van DV Kortrijk met v.l.n.r.: Inge Cosaert, Mathieu Debusschere, Nick Marescaux, voorzitster Hilde Dewulf en Carole Picavet. (Foto KDS)
Redactie KW

Bij DV Kortrijk maken ze een nieuwe start: veel nieuwe speelsters kozen voor het damesteam, een nieuw bestuur maakte haar opwachting en een extra ploeg werd bij de U13 ingeschreven.

Hilde Dewulf, mama van U13-speelster Yente Marescaux, is de nieuwe voorzitster.”Eind vorig seizoen kregen we te horen dat er een nieuw bestuur moest opstaan of dat de club zou stoppen. Met enkele ouders zijn we in april eens samengekomen. Uiteindelijk hebben we met vijf ouders van jeugdspeelsters de stap gezet om het nieuwe bestuur te vormen”, doet de 41-jarige voorzitster uit de doeken.

Het nieuwe bestuur bestaat uit Hilde Dewulf, haar man Nick Marescaux, Inge Cosaert, Mathieu Debusschere en Carol Picavet. “Eens we de beslissing genomen hadden, moesten de taken verdeeld worden. Dat werd in onderling overleg gedaan. Unaniem werd beslist dat ik voorzitster zou worden. Ik had ook het initiatief genomen om wat ouders bij elkaar te krijgen en het leidinggevende heb ik onder de knie door mijn job als verantwoordelijke voor commercial reporting en producentenbeheer.”

samensmelting

Voetbal is Dewulf niet onbekend. Zelf heeft ze vroeger nog gespeeld bij Gullegem. “Ik heb wel interesse in de sport, wat ook wel nodig is als je deze taak op je neemt. Ik heb vier kinderen Sven, Xander, Yente en Yarni en allemaal spelen ze of hebben ze voetbal gespeeld, waardoor ik veel met het spel in contact kwam. Mijn dochter Yente speelt momenteel nog een laatste seizoen bij de U13″, aldus Dewulf, die met haar gezin in Bissegem woont, op een boogscheut van de terreinen van DV Kortrijk.

Het nieuwe bestuur werd al op de proef gesteld; heel wat speelsters van het eerste team zochten andere oorden op. “Toen we besloten om als nieuw bestuur aan de slag te gaan, hadden we nog geen weet van de vele transfers naar Wevelgem die op til waren. Toen het nieuws ons bereikte, zijn we beginnen rondbellen en zijn we snel in contact gekomen met het team in Bellegem. Gelukkig waren we snel akkoord om samen te smelten en onder de naam van DV Kortrijk verder te gaan.”

Het nieuwe bestuur zorgde al voor een verrassing. “We hebben Red Flame Nicky Van Den Abbeele kunnen strikken als meter. Ze kwam al eens langs op ons tornooi op 1 mei en je ziet dat de meisjes naar haar opkijken.” (AHB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier