Drie stadsderby’s in twee en een halve week

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Zondag ontmoeten Club en Cercle Brugge elkaar al in competitieverband en op woensdagen 4 en 11 februari staan beide Brugse ploegen ook nog eens tegenover elkaar in de halve finale van de Beker van België.

Zowel Club als Cercle plaatsten zich maar met de hakken over de sloot voor die halve finale. Blauw-zwart mocht daarvoor Brandon Mechele, die pas in de negentigste minuut de 3-2 kon scoren, dankbaar zijn. De groen-zwarte buren mochten dan weer een kaars branden voor doelpuntenmaker Albian Muzaqi, maar vooral ook voor doelman Olivier Werner én het doelkader, dat Cédric Fauré tot tweemaal toe van een doelpunt hield.

We krijgen er straks dus nog twee stadsderby’s bij. In de komende vijf wedstrijden ontmoeten beide Brugse clubs elkaar drie keer en tussendoor treft Club ook nog eens KV Oostende en KV Kortrijk. Mooie tijden voor het eersteklassevoetbal in West-Vlaanderen. Uiteraard begint Club straks als absolute favoriet aan die dubbele bekerconfrontatie, maar het moet zich toch ook vooral hoeden voor onderschatting. De Vereniging is de voorbije jaren uitgegroeid tot een echte bekerploeg en de laatste bekerwedstrijd tussen beide Brugse ploegen ligt nog vers in het geheugen. Zo was het op een koude novemberavond in 2012 Eidur Gudjohnsen die Club uit de Belgische beker knikkerde. Ruim een maand later verkaste de IJslander naar… Club Brugge.

Eén ding is zeker: Er staat straks sowieso een Brugse ploeg in de bekerfinale. Als Cercle erin slaagt om de grote buur een hak te zetten, mag het voor de derde keer in zes edities naar het Koning Boudewijnstadion. Groen-zwart moet dan wel proberen een einde te maken aan een slechte traditie, want van zijn vorige vier finales kon het geen enkele winnen. Club is dan weer nog altijd recordhouder qua eindzeges in de Beker van België, maar de laatste finale – én winst – dateert ondertussen alweer van 2007. Brugge maakt zich op voor nog drie beklijvende derby’s.