Drie speeldagen schorsing voor Kehli (KSV Roeselare), twee voor Soumah (Cercle)

18/10/16 om 06:31 - Bijgewerkt om 06:29

Het parket van de KBVB heeft maandag drie speeldagen schorsing en 300 euro boete gevorderd voor Samy Kehli (KSV Roeselare). Alhassane Soumah (Cercle Brugge) riskeert twee wedstrijden schorsing en een boete van 200 euro.

Drie speeldagen schorsing voor Kehli (KSV Roeselare), twee voor Soumah (Cercle)

© BELGA

Beide spelers werden op de elfde speeldag in eerste klasse B rechtstreeks uitgesloten. Kehli kreeg tien minuten voor het einde van de thuiswedstrijd tegen Tubeke (1-0) de rode kaart van scheidsrechter Mesotten. De Frans-Algerijnse aanvaller van KSVR trapte na op de rug van Tubeke-speler Dudouit, die op de grond lag. Het Bondsparket wil streng optreden en vraagt Kehli te schorsen voor de duels tegen Union (24 oktober), Cercle Brugge (28 oktober) en Antwerp (6 november).

In de slotfase van de wedstrijd Cercle Brugge-Lommel United (3-1) werd invaller Soumah uitgesloten voor een tackle langs achteren op Gaethofs. De Guinese huurling van de Italiaanse topclub Juventus dreigt na de vordering van het Bondsparket geschorst te zijn voor de verplaatsing naar OH Leuven (22 oktober) en de thuismatch tegen Roeselare (28 oktober).

Indien Roeselare en Cercle Brugge het strafvoorstel voor hun spelers niet aanvaarden, bepaalt de Geschillencommissie van de KBVB dinsdag de strafmaat.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!