Dosko Sint-Kruis delft het onderspit tegen Doomkerke

Dosko Sint-Kruis in actie tegen Doomkerke. © ACR

De topper dit weekend in vierde provinciale B was ongetwijfeld Dosko Sint-Kruis tegen Doomkerke, de vijfde tegen de derde in de stand.

Door het gelijkspel van Daring Brugge op zaterdagavond tegen Hertsberge konden beide ploegen bij winst een zaakje doen in het klassement. Dosko kon gedeeld derde worden en Doomkerke kon zelfs alleen tweede worden. Belangrijker waren echter de punten voor de periodetitel voor Doomkerke, dat SK Torhout niet verder mocht laten uitlopen.

Voorzitter Filip Van Gheluwe temperde echter de verwachtingen van zijn Dosko. “Onze ziekenboeg zit overvol. We moeten vandaag zelfs starten zonder echte voorlijn”, vertelde hij. “Maar ik wil mij daar echter niet achter wegsteken. We weten dat het een lastige match zal worden. Gelukkig hebben we reeds een periodetitel op zak. Deze wedstrijd is veel belangrijker voor Doomkerke dan voor ons”, voegt hij er nog aan toe.

Holderdeboldervoetbal

De wedstrijd begon heel gesloten met veel holderdeboldervoetbal. Pas na 10 minuten kon Dosko eens de neus aan het venster steken. Alloco Francesco kon net niet bij een weggetrapte bal en doelman Callewaert raapte eenvoudig op. Vijf minuten later bediende Nick Beernaert spits Depoorter, maar de Doomkerkenaar besloot onbesuisd over. In de twintigste minuut vergaten de centrale verdedigers van Doomkerke Franscesco en die schoot mooi overhoeks binnen, 1-0 voor Dosko. Dan kwam Doomkerke plots beter in de match en in de vierendertigste minuut miskeek doelman Nick Dejonghe zich op een hoge voorzet en ging onder de bal door. Een goed gevolgde Denny Naessens knikte de 1-1 tegen de touwen. Dan werd de wedstrijd plots bitsiger met geel voor Verwilst van Doomkerke en Querter van Dosko. Ei zo na werd het nog 1-2, opnieuw Naessens, maar de rust brak aan met een billijke 1-1.

De tweede helft had veel minder om het lijf. Het was voornamelijk een mix van middenveldspel met veel afval. In de 70ste minuut haalde coach Bart Feys twee middenvelders uit, De Brauwer en Verwilst, en bracht Naessens en Bonne in. Vijf minuten later was het dan toch prijs voor Doomkerke. Nick Beernaert schoot de 1-2 binnen na een fout in de Dosko-defensie. Dosko ging nu druk naar voor zetten maar het was invaller Bonne die vijf minuten voor tijd de 1-3 op de bordjes bracht. Daarmee doet Doomkerke een uitstekende zaak in het klassement.