Doelpuntenfestival in Eernegem

Maxim Pieters (Eernegem) en Abdallah Bouchaala in duel. © Foto Coghe

SK Eernegem kreeg zondagnamiddag een pak voor de broek tegen leider SC Dikkelvenne. Het werd 2-6.

De Oost-Vlamingen promoveerden vorig seizoen nog uit eerste provinciale en gaan in bevordering op hun elan door. Uit de eerste vier speeldagen puurde de ploeg het maximum van de punten. SK Eernegem was dus gewaarschuwd. En na tien minuten spelen kwamen de bezoekers op voorsprong via Kesteloot. Nog binnen het halfuur diepte Dikkelvenne de kloof uit tot 0-3, via Bouchaala, onder meer vanop de stip. Sam Ingelaere kon even later wel de aansluitingstreffer scoren.

Na de rust bleef die score lang op het bord, maar halfweg het tweede bedrijf maakte Kesikbas er 1-4 van. Drie minuten later moest de thuisploeg met tien verder na een tweede geel voor Steven Van den Wittenboer. Mertens zorgde nog voor de 1-5 en 1-6. Diego Dewilde scoorde in de slotfase nog een tweede doelpunt voor de Kanaries, die volgend weekend naar Eendracht Zele trekken, dat zaterdag met 5-1 onderuit ging in Pepingen.