Doelman Teunckens excuseert zich voor “foutje met grote gevolgen”

Jens Teunckens excuseerde zich. © Instagram
Redactie KW

De Belgische U17 strandde donderdag in de halve finales van het WK voetbal in Chili na een 3-1 nederlaag tegen Afrikaans kampioen Mali.

Doelman Jens Teunckens speelde een goed toernooi, maar ging op een cruciaal moment in de wedstrijd de mist in. “Mijn foutje heeft grote gevolgen, maar ik zal hier sterker uit komen”, zegt de jonge keeper van Club Brugge op Instagram.

Bij een 1-1 stand ging de 17-jarige Teunckens onder een botsende bal door, waardoor de Malinees Malga de 2-1 makkelijk tegen de netten kon koppen. “Sorry! Via deze weg wil ik mij excuseren tegenover iedereen: ploegmaats, trainers, familie, supporters”, slaat Teunckens mea culpa. “Mijn foutje in deze halve finale tegen Mali heeft grote gevolgen, maar ik zal hier sterker uit komen. Ik ga er alles aan doen om België de derde plaats op dit WK te schenken. Bedankt voor de steun.”

Vincent Kompany, aanvoerder van de Rode Duivels, steekt de doelman van de U17 een hart onder de riem. “Niemand is perfect. Kop omhoog en op naar de volgende. Proficiat aan de hele ploeg”, tweet de verdediger van Manchester City die een filmpje liet zien van zijn owngoal tegen Fulham twee seizoenen geleden.

Zondag komen de jonge Rode Duivels tegen Mexico in actie voor een plaatsje op het podium.

Ploegmaats steken doelman hart onder de riem

“Het is dankzij hem dat we zover zijn geraakt”, zegt kapitein Wout Faes. “Hij pakte een geweldige bal tegen Costa Rica (1-0 in de kwartfinales) en hield ons recht. Dat zijn zaken die gebeuren. Ik heb hem al getroost en opgepept. Het gaat beter met hem.”

Ook Dante Rigo, die de 0-1 maakte in de eerste helft, steunt de ongelukkige Teunckens. “Jens heeft ons al verschillende keren uit de penarie geholpen. Hij is een zekere doelman. Iedereen maakt fouten. Dat hem dit nu overkomt is geen schande. Hij blijft een goede doelman waarop we altijd kunnen vertrouwen”, aldus de PSV-speler, die daarin gelijk krijgt van Jorn Vancamp. “We gaan hem allemaal steunen. Voor mij is hij de beste keeper van het toernooi. Hij maakt één foutje maar speelt voor de rest een prachtig WK.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier