Doelman Ludovic Butelle krijgt felicitaties van Michel Preud’homme

© BELGA
Redactie KW

Doelman Ludovic Butelle was donderdagavond de Brugse uitblinker in de met 2-1 verloren heenwedstrijd in de halve finales van de Beker van België tegen AA Gent.

Na de wedstrijd kreeg de Franse nieuwkomer dan ook felicitaties van zijn coach en ex-doelman Michel Preud’homme. “De schitterende strafschopsave van Butelle gaf ons in de eerste helft vleugels en liet ons toe te scoren”, vertelde MPH na de wedstrijd in de Ghelamco Arena.

“Butelle trekt de lijn door van vorige week en zijn eerste seizoenshelft in Frankrijk. Hij speelt met vertrouwen en dat straalt ook af op de rest van het team. Bovendien zet hij de organisatie achterin op scherp”, aldus Preud’homme over de Fransman.

Club was met weinig aanvallende intenties naar Gent afgezakt en speculeerde duidelijk op de terugwedstrijd, over twee weken in Brugge, om het verschil te maken. “Ik wou graag hoger spelen, maar met een man minder was dat niet meer mogelijk. Spijtig genoeg viel die terechte rode kaart veel te vroeg. Met tien hebben we hier een goede organisatie neergezet en weinig weggegeven. Beide tegendoelpunten die we slikken zijn gemiste trappen. Daarnaast kreeg Izquierdo op links twee keer de kans om de 0-2 te scoren. Spijtig dat in de toegevoegde tijd de 2-1 nog valt, anders was het schitterend geweest.”

Dankzij het uitdoelpunt hebben de Bruggelingen nog een kans om voor het tweede jaar op rij de Bekerfinale te bereiken. “Deze bekerrondes worden in twee wedstrijden gespeeld: je probeert dus te scoren en dat hebben we gedaan. Het zal beslist worden in de terugwedstrijd. De finale bereiken zou een enorme boost zijn voor ons”, besloot de Brugse oefenmeester, die zondag op bezoek mag bij Waasland-Beveren.

(BELGA)