Divock Origi, de verrassing van Marc Wilmots, is geboren in Oostende

Divock Origi (rechts) in actie voor de beloften © BELGA
Redactie KW

Marc Wilmots maakte dinsdag zijn selectie voor het WK in Brazilië bekend. En hij schudde een wit konijn uit zijn hoed : Divock Origi.

De 19-jarige Divock Origi is de zoon van Mike Okoth Origi, een Keniaan die onder meer bij KV Oostende, KRC Genk en Harelbeke speelde. Divock werd trouwens geboren in Oostende. Vader Mike, ook een spits, was in 1995 immers aan de slag bij KV Oostende. Mike Origi maakte deel uit van de succesploeg van Raoul Peeters die in 1994 zevende eindigde in eerste klasse.

Divock Origi speelt bij Rijsel en maakte er dit seizoen zijn debuut als spits. Als type komt hij het dichtst in de buurt van de geblesseerde basisspeler Benteke. In de Franse Ligue 1 scoorde hij dit seizoen al vijf keer.

“Een droom die in vervulling gaat”

“Ik ben heel blij en fier dat ik mijn land mag vertegenwoordigen op het WK. Dit is een droom die in vervulling gaat en ik ben echt dolgelukkig”, zo reageerde Divock Origi zelf op de website van Rijsel. “Ik kan niet zeggen dat ik mij aan een selectie verwachtte. Ik wist wel dat ik gevolgd werd en kans maakte op een selectie. Je ziet dat er altijd verrassingen bestaan. Aan een WK deelnemen heeft iets magisch, zeker als die Wereldbeker dan ook nog eens in Brazilië gespeeld wordt. Ik ben ervan overtuigd dat ik veel ga bijleren en wil alles geven voor mijn land.”

(OVG/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier