Diabolix Viroviacum is nieuwe supportersclub van de Rode Duivels in Wervik

Redactie KW

Er zijn onlangs twaalf nieuwe supportersclub van de Rode Duivels officieel erkend. Diabolix Viroviacum uit Wervik is de enige in West-Vlaanderen.

Wie lid wil worden, is vrijdagavond vanaf 20 uur welkom in het clublokaal Sultan op het Sint-Maartensplein. Bart Braem is de verantwoordelijke van de officiële supportersclub van onze nationale ploeg. Zijn collega Stefaan Vandamme en hun werkgever Steve Dejan vormen momenteel het bestuur. “Het idee om een supportersclub van de Rode Duivels op te richten ging aan het groeien tijdens het WK vorig jaar in Brazilië“, zegt Bart. “Wat op het Sint-Maartensplein aan ons lokaal voor heel wat sfeer zorgde en dat wilde ik bestendigen. Ik deed een aanvraag bij 1895, dat is de overkoepelende supportersfederatie van de Rode Duivels. Tijdens een infomoment op de bondszetel in Brussel werden we officieel erkend. We kozen voor een originele naam. Ten tijde van de Romeinen noemde onze stad Viroviacum. Vandaar.”

Diabolix Viroviacum kreeg vijftig tickets ter beschikking voor de oefeninterland België-Portugal (met wereldster Ronaldo) op dinsdag 29 maart. Tickets en busvervoer kosten samen vijftig euro. Inschrijven kan vrijdagavond in het clublokaal, mensen met de intentie om lid te worden krijgen voorrang. Het lidgeld wordt 40 euro voor twee jaar. Leden krijgen een supporterspakket.

(EDB – Foto LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier