Desselgemse dames krijgen jong Kortrijks trainersduo

Thibault Vande Putte (links) en Jordy Christiaens op het veld van hun nieuwe thuishaven. (Foto DB)
Dries Bernaert

Na het ontslag van Johan Demeulemeester duurde het niet lang vooraleer de dames van WS Desselgem een nieuwe coach hadden. Thibault Vande Putte (22) uit Kortrijk en Jordy Christiaens (24) uit Rollegem gingen de uitdaging aan om de puntenloze rode lantaarn uit eerste provinciale onder hun hoede te nemen.

Het nieuwe trainersduo kwam in contact met rood-wit via speelster Stephanie Speleers. “Zij maakte dit seizoen de overstap naar hier en wist ons te vertellen dat de club op zoek was naar een trainer”, leggen Thibault Vande Putte en Jordy Christiaens uit. “WS Desselgem was ons eigenlijk onbekend, behalve dan als tegenstander toen we nog jeugdspeler waren. We hadden allebei nooit de ambitie om coach te worden, maar wilden vooral een oplossing bieden voor de dames. We dachten dit nooit te doen, toch zijn we blij met deze kans.”

Misschien naar derde

De twee vrienden hebben één duidelijk doel voor ogen. “Iedereen moet weer zin krijgen in voetbal en plezier beleven. Dat lijkt nu al te lukken. De sfeer is weer beter in de kleedkamer, al is dat van horen zeggen want we mogen daar natuurlijk niet binnen. (lacht) Het is gewoon een kwestie van goede afspraken te maken. De aanpassing verliep prima. De eerste weken is het de bedoeling om een duidelijk beeld te krijgen van ieders kwaliteiten. De speelsters lijken het goed op te pikken en willen hard werken om vooruitgang te boeken.”

Thibault en Jordy zijn gemotiveerd om er het beste van te maken. “We willen in eerste instantie de nadruk op het verdedigende aspect leggen. We moeten een blok kunnen neerzetten, maar dan moeten er vooral meer duels aangegaan worden. Daarnaast proberen we looplijnen te trainen en combinaties op de mat te leggen. Naar de resultaten kijken we niet. De helft van de ploeg vertrok en het is duidelijk dat eerste provinciale te hoog gegrepen is. De kans bestaat dat we volgend seizoen helemaal opnieuw beginnen in derde provinciale om weer wat vertrouwen op te doen. Als we de groep bij elkaar kunnen houden, moeten we dan stilaan weer de rug rechten.”

Bijttebier en KMVV

Thibault voetbalde zelf bij SV Kortrijk en trok een jaartje naar RC Lauwe, maar hield het daar bij de miniemen voor bekeken. Jordy doorliep de jeugd van FC Aalbeke Sport en was tot voor kort nog actief bij de beloften van OG Stasegem, waar hij zich moest uitschrijven om lid te worden van WS Desselgem. “We spelen nu samen bij Westkanters in de B-reeks van de Kortrijkse Schepen Bijttebiercompetitie en minivoetballen bij MV Friends Reunited in de Kortrijkse Minivoetbal Vereniging. Het trainerschap is een leuke uitdaging, die we volgend seizoen eventueel willen voortzetten”, ronden de Kortrijkzanen enthousiast af.

WS Desselgem 0-7 DVK Egem B

Desselgem: Lauwers, Delbeke, D. Vital De Matos, Deryckere, S. Vital De Matos, Naessens, D’Hondt, Lesage, Lefebvre, Speleers, Debrabandere.

Doelpunten: 19′ en 28′ Castelein 0-1 en 0-2, 51′ Silverans 0-3, 59′ Caes 0-4, 65′ Deschepper 0-5, 88′ Castelein 0-6, 89′ Dumarey 0-7.

Zondag 15 oktober om 15 uur: SKV Zwevezele B – WS Desselgem.